Nieuws

Download: artikel burnout beroepsjournalisten Vlaanderen

Download het artikel: ‘Is er een crisis op de redacties? Een onderzoek naar burnout bij beroepsjournalisten in Vlaanderen’, Marleen Teugels (Arteveldehogeschool), Elke Van Hoof (Arteveldehogeschool en Vrije Universiteit Brussel), Hans De Witte (K.U. Leuven); Over.werk, Tijdschrift van het Steunpunt W SE / Uitgeverij Acco, 4/2009, p.120-126

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk