Nieuws

Scènes uit het leven van een Miss

VVOJ Jaarboek 2009

Miss Belgian Beauty is geëvolueerd naar een regelrechte geldmachine met één begunstigde: Ignace Crombé. Regelmatig laat hij zijn missen voelen dat het bedrag dat ze binnenbrengen een rechtstreekse invloed heeft op de kans om door te stoten. Hoe bewijs je immers beter ‘een goede miss’ te zijn dan door de président-fondateur van gelden te voorzien? Het is een subtiel spel dat bij momenten weinig subtiel gespeeld wordt. In het leger word je een man. In Miss Belgian Beauty word je een sloef. Een greep uit het boek. *Boek, Standaard Uitgeverij, i.s.m. P-Magazine

Door Kirsten Mertes

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk