Nieuws

Scènes uit het leven van een Miss

VVOJ Jaarboek 2009

Miss Belgian Beauty is geëvolueerd naar een regelrechte geldmachine met één begunstigde: Ignace Crombé. Regelmatig laat hij zijn missen voelen dat het bedrag dat ze binnenbrengen een rechtstreekse invloed heeft op de kans om door te stoten. Hoe bewijs je immers beter ‘een goede miss’ te zijn dan door de président-fondateur van gelden te voorzien? Het is een subtiel spel dat bij momenten weinig subtiel gespeeld wordt. In het leger word je een man. In Miss Belgian Beauty word je een sloef. Een greep uit het boek. *Boek, Standaard Uitgeverij, i.s.m. P-Magazine

Door Kirsten Mertes

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk