Nieuws

Scènes uit het leven van een Miss

VVOJ Jaarboek 2009

Miss Belgian Beauty is geëvolueerd naar een regelrechte geldmachine met één begunstigde: Ignace Crombé. Regelmatig laat hij zijn missen voelen dat het bedrag dat ze binnenbrengen een rechtstreekse invloed heeft op de kans om door te stoten. Hoe bewijs je immers beter ‘een goede miss’ te zijn dan door de président-fondateur van gelden te voorzien? Het is een subtiel spel dat bij momenten weinig subtiel gespeeld wordt. In het leger word je een man. In Miss Belgian Beauty word je een sloef. Een greep uit het boek. *Boek, Standaard Uitgeverij, i.s.m. P-Magazine

Door Kirsten Mertes

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk