Nieuws

Scènes uit het leven van een Miss

VVOJ Jaarboek 2009

Miss Belgian Beauty is geëvolueerd naar een regelrechte geldmachine met één begunstigde: Ignace Crombé. Regelmatig laat hij zijn missen voelen dat het bedrag dat ze binnenbrengen een rechtstreekse invloed heeft op de kans om door te stoten. Hoe bewijs je immers beter ‘een goede miss’ te zijn dan door de président-fondateur van gelden te voorzien? Het is een subtiel spel dat bij momenten weinig subtiel gespeeld wordt. In het leger word je een man. In Miss Belgian Beauty word je een sloef. Een greep uit het boek. *Boek, Standaard Uitgeverij, i.s.m. P-Magazine

Door Kirsten Mertes

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk