Nieuws

Nigeriaanse meisjes als handelswaar

VVOJ Jaarboek 2009

NRC-verslaggevers Sheila Kamerman en Dick Wittenberg legden het niets ontziende dumpen van Nigeriaanse meisjes in de Europese seksindustrie bloot. Twee bewerkte artikelen uit hun serie Mensenhandel. *NRC Handelsblad, maart 2009

Door Sheila Kamerman en Dick Wittenberg

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk