Nieuws

Het Grote Treinrapport

VVOJ Jaarboek 2009

Het Nieuwsblad en De Gentenaar nemen in Het Grote Treinrapport alle aspecten van het pendelen en reizen met de trein onder de loep. Aan de hand van een grootscheepse enquête bespreken ze de pijnpunten bij het sporen. Enkele artikelen uit de reeks. *Het Nieuwsblad/De Gentenaar, april 2009

Door de regioredactie van Het Nieuwsblad/De Gentenaar

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

VVOJ-voorzitter Evert De Vos blikte terug op het oorspronkelijke onderzoek naar de stand van de onderzoeksjournalistiek van 20 jaar geleden. Onderzoekers Alexander Pleijter en Michael Opgenhaffen namen het publiek mee doorheen de rode lijnen van het huidige onderzoek. Een panel liet daar zijn licht over schijnen en Vlaamse minister van media Benjamin Dalle gaf het slotwoord bij een presentatie van het rapport naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen anno 2022 op 11 mei bij deBuren in Brussel.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk