Nieuws

Gijzeling in Almelo

VVOJ Jaarboek 2009

Op 16 juni 2008 haalde Almelo het wereldnieuws. Een horecaondernemer stak zijn restaurant en auto in brand en gijzelde een wethouder en vier ambtenaren. Hoe kon het zo uit de hand lopen? *ZEMBLA (VARA/NPS), 23 november 2008

Door Thomas Blom en Sinan Can

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk