Nieuws

Gijzeling in Almelo

VVOJ Jaarboek 2009

Op 16 juni 2008 haalde Almelo het wereldnieuws. Een horecaondernemer stak zijn restaurant en auto in brand en gijzelde een wethouder en vier ambtenaren. Hoe kon het zo uit de hand lopen? *ZEMBLA (VARA/NPS), 23 november 2008

Door Thomas Blom en Sinan Can

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk