Nieuws

De groene grens van Europa

VVOJ Jaarboek 2009

Polen, Hongarije, Slovenië en Slowakije. Het zijn de buitengrenzen van de Europese Unie in het oosten. The green border, wordt de grenslijn genoemd. Klinkt arcadisch, maar het is net zo goed een magneet voor migranten die de EU in willen. Michael De Cock en Stephan Vanfleteren trokken voor Knack naar Slowakije, dat sinds december 2007 deel uitmaakt van de Schengen-zone, en zijn uiterste best doet om de deur van de Unie op slot te houden. Een samenvatting van de twee verhalen die in Knack zijn verschenen. *Knack, 19 en 26 november 2008

Door Michael De Cock. Fotografie: Stephan Vanfleteren

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk