Nieuws

De groene grens van Europa

VVOJ Jaarboek 2009

Polen, Hongarije, Slovenië en Slowakije. Het zijn de buitengrenzen van de Europese Unie in het oosten. The green border, wordt de grenslijn genoemd. Klinkt arcadisch, maar het is net zo goed een magneet voor migranten die de EU in willen. Michael De Cock en Stephan Vanfleteren trokken voor Knack naar Slowakije, dat sinds december 2007 deel uitmaakt van de Schengen-zone, en zijn uiterste best doet om de deur van de Unie op slot te houden. Een samenvatting van de twee verhalen die in Knack zijn verschenen. *Knack, 19 en 26 november 2008

Door Michael De Cock. Fotografie: Stephan Vanfleteren

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk