Nieuws

De groene grens van Europa

VVOJ Jaarboek 2009

Polen, Hongarije, Slovenië en Slowakije. Het zijn de buitengrenzen van de Europese Unie in het oosten. The green border, wordt de grenslijn genoemd. Klinkt arcadisch, maar het is net zo goed een magneet voor migranten die de EU in willen. Michael De Cock en Stephan Vanfleteren trokken voor Knack naar Slowakije, dat sinds december 2007 deel uitmaakt van de Schengen-zone, en zijn uiterste best doet om de deur van de Unie op slot te houden. Een samenvatting van de twee verhalen die in Knack zijn verschenen. *Knack, 19 en 26 november 2008

Door Michael De Cock. Fotografie: Stephan Vanfleteren

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk