Nieuws

De cover-up rond het Catshuis

VVOJ Jaarboek 2009

De overheid heeft ernstig belastende informatie over de Catshuisbrand achtergehouden. Voor de weduwe van de schilder die bij de brand omkwam, voor het schildersbedrijf dat werd veroordeeld en voor het openbaar ministerie. Documenten die de medeverantwoordelijkheid van ministeries aantoonden werden
verzwegen, zo blijkt uit een vijf meter dik onderzoek van de Rijksrecherche. Een reconstructie. *RTL Nieuws, maart 2006-juni 2009

Door Kees Berghuis, Roel Geeraedts en Pieter Klein

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk