Nieuws

De cover-up rond het Catshuis

VVOJ Jaarboek 2009

De overheid heeft ernstig belastende informatie over de Catshuisbrand achtergehouden. Voor de weduwe van de schilder die bij de brand omkwam, voor het schildersbedrijf dat werd veroordeeld en voor het openbaar ministerie. Documenten die de medeverantwoordelijkheid van ministeries aantoonden werden
verzwegen, zo blijkt uit een vijf meter dik onderzoek van de Rijksrecherche. Een reconstructie. *RTL Nieuws, maart 2006-juni 2009

Door Kees Berghuis, Roel Geeraedts en Pieter Klein

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk