Nieuws

De cover-up rond het Catshuis

VVOJ Jaarboek 2009

De overheid heeft ernstig belastende informatie over de Catshuisbrand achtergehouden. Voor de weduwe van de schilder die bij de brand omkwam, voor het schildersbedrijf dat werd veroordeeld en voor het openbaar ministerie. Documenten die de medeverantwoordelijkheid van ministeries aantoonden werden
verzwegen, zo blijkt uit een vijf meter dik onderzoek van de Rijksrecherche. Een reconstructie. *RTL Nieuws, maart 2006-juni 2009

Door Kees Berghuis, Roel Geeraedts en Pieter Klein

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk