Nieuws

De cover-up rond het Catshuis

VVOJ Jaarboek 2009

De overheid heeft ernstig belastende informatie over de Catshuisbrand achtergehouden. Voor de weduwe van de schilder die bij de brand omkwam, voor het schildersbedrijf dat werd veroordeeld en voor het openbaar ministerie. Documenten die de medeverantwoordelijkheid van ministeries aantoonden werden
verzwegen, zo blijkt uit een vijf meter dik onderzoek van de Rijksrecherche. Een reconstructie. *RTL Nieuws, maart 2006-juni 2009

Door Kees Berghuis, Roel Geeraedts en Pieter Klein

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk