Nieuws

De cover-up rond het Catshuis

VVOJ Jaarboek 2009

De overheid heeft ernstig belastende informatie over de Catshuisbrand achtergehouden. Voor de weduwe van de schilder die bij de brand omkwam, voor het schildersbedrijf dat werd veroordeeld en voor het openbaar ministerie. Documenten die de medeverantwoordelijkheid van ministeries aantoonden werden
verzwegen, zo blijkt uit een vijf meter dik onderzoek van de Rijksrecherche. Een reconstructie. *RTL Nieuws, maart 2006-juni 2009

Door Kees Berghuis, Roel Geeraedts en Pieter Klein

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk