Nieuws

Kortingen voor vroegboekers Geneve 2010

Journalisten die zich vóór 31 januari aanmeldingen voor de internationale conferentie van onderzoeksjournalisten, kunnen rekenen op gunstige prijzen.

Deze jaarlijkse conferentie, die dit jaar van 22 t/m 25 april 2010 plaatsvindt in de Zwitserse hoofdstad, is één van de grootste conferenties voor journalisten. Op de website van de GIJC kun je het volledige programma terugvinden.

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk