Nieuws

RTL mag stukken DNB publiceren

RTL Nieuws hoeft vertrouwelijke documenten van De Nederlandse Bank (DNB) over DSB niet van de website te verwijderen. DNB had dat in kort geding geëist, maar volgens de Amsterdamse rechtbank wegen de belangen van RTL zwaarder. De rechter liet zwaar meewegen dat DSB failliet is. Volgens hoofdredacteur Harm Taselaar van RTL Nieuws had de journalistiek een probleem gehad als deze publicatie was verboden.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk