Nieuws

RTL mag stukken DNB publiceren

RTL Nieuws hoeft vertrouwelijke documenten van De Nederlandse Bank (DNB) over DSB niet van de website te verwijderen. DNB had dat in kort geding geëist, maar volgens de Amsterdamse rechtbank wegen de belangen van RTL zwaarder. De rechter liet zwaar meewegen dat DSB failliet is. Volgens hoofdredacteur Harm Taselaar van RTL Nieuws had de journalistiek een probleem gehad als deze publicatie was verboden.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk