Conferentie

Foto’s VVOJ09 vrijdagmiddag

Foto’s van de VVOJ Conferentie 2009 in Utrecht.

Vrijdagmiddagsessie tijdens de VVOJ Conferentie 2009. (Foto’s Robert Oosterbroek)


Vrijdagmiddagsessie tijdens de VVOJ Conferentie 2009.
Workshops en trainingen.


Teun van de Keuken bij de panel sessie Onderzoeksjournalistiek als activisme.


Rondkijken bij de boekenstand.


Oren gespitst tijdens een training.


Trainer en VVOJ-bestuurslid Henk van Ess.


Aantekeningen maken tijdens een training.


Volle bak bij een panel sessie.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

conferentie-1x

Eind 2013 ontvangt de gemeenteraad van Birmingham, Engeland – een merkwaardige anonieme brief waarin melding wordt gemaakt van een complot van Islamisten om openbare scholen in een achterstandswijk over te nemen. Het geheime plan had de codenaam Operation Trojan Horse. De brief wordt intern snel ontmaskerd als nep, maar veroorzaakt toch landelijke paniek als die in maart 2014 lekt naar de pers. Anekdotes over leerkrachten die Salafistische gedachten in de hoofden van hun leerlingen pompen en hun vrouwelijke collega’s discrimineren, buitelen over elkaar heen in de media.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk