Conferentie

Foto’s VVOJ09 vrijdagochtend

Foto’s van de VVOJ Conferentie 2009 in Utrecht.

Mark Lee Hunter tijdens zijn keynote vrijdagochtend. (Foto’s Robert Oosterbroek)


De aula van het Academiegebouw.


Presentatie van het VVOJ Jaarboek 2009 door Ditty Eimers.


Overhandiging van het VVOJ Jaarboek 2009 aan VVOJ-voorzitter Jeroen Trommelen.


Luisteren naar de keynote speeches.


Vertrek uit het Academiegebouw.


Met de bus naar de Uithof voor de middagsessies.


Aankomst bij de Faculteit Communicatie en Journalistiek van de Hogeschool Utrecht.


Naar de workshops.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

conferentie-1x

Eind 2013 ontvangt de gemeenteraad van Birmingham, Engeland – een merkwaardige anonieme brief waarin melding wordt gemaakt van een complot van Islamisten om openbare scholen in een achterstandswijk over te nemen. Het geheime plan had de codenaam Operation Trojan Horse. De brief wordt intern snel ontmaskerd als nep, maar veroorzaakt toch landelijke paniek als die in maart 2014 lekt naar de pers. Anekdotes over leerkrachten die Salafistische gedachten in de hoofden van hun leerlingen pompen en hun vrouwelijke collega’s discrimineren, buitelen over elkaar heen in de media.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk