Nieuws

Video’s Summer School online

Tip: veel video’s van de Summer School die het Centre for Investigative Journalism (CIJ) afgelopen juli in Londen hield staan online. Kijk hier voor de opnamen. Ook de video’s van de 2008-editie, met onder andere Nick Davies, zijn nu online gezet. Meer video’s vind je in de VVOJ-videogids.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk