Biografie

Maarten Keulemans

Maarten Keulemans (1968) werkt als wetenschapsjournalist en is hoofdredacteur van het populair-wetenschappelijke maandblad NWT Natuurwetenschap & Techniek. Hij werkte eerder bij het Leidsch Dagblad, VPRO Noorderlicht, NOS Online, Quest en Delta/Delft Integraal. Op zijn cv staan verder onder meer publicaties in New Scientist en Scientific American.

Keulemans is oprichter van de website Exit Mundi. Zijn boek met dezelfde titel is in april 2008 verschenen.

Maarten Keulemans is vaste columnist bij het katern Kennis van de Volkskrant. Hij beschouwt zichzelf als een allrounder die het snelle nieuws hoog in het vaandel heeft staan en veel ervaring heeft met internet- en krantenjournalistiek. In zijn columns levert hij vaak scherpe kritiek op de berichtgeving van de algemene media over wetenschap.

Tijdens de VVOJ Conferentie leidt Keulemans de panel sessie Wetenschap voor de deadline.

Links:
Maarten Keulemans op Twitter

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk