Conferentie

Crowdsourcing: vele handen maken licht werk

Hoe onderzoek je snel en efficiënt een groot onderwerp waarvoor je nooit genoeg journalisten kunt inzetten? Probeer het eens met ‘crowdsourcing’, een moderne term voor het aloude ‘vele handen maken licht werk’. Vincent Douchy deed het voor Het Nieuwsblad/De Gentenaar. Onderzochten de kranten samen met hun lezers in het verleden al eens de staat van de fietspaden in het Vlaamse land, dit jaar waren de treinstations aan de beurt. Leer de details van het runnen van een dergelijk multimediaal project, en geniet mee van de resultaten die de kranten ermee boekten.

Met: Vincent Douchy (Het Nieuwsblad/De Gentenaar)
Moderator: Marjan Justaert (De Morgen)

Zaterdag 28 november
10.45 – 12.00
Zaal 2S228

Bekijk vast het Het Grote Treinrapport van Het Nieuwsblad/De Gentenaar

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Hoe komt de journalistiek uit de crisisstand? Ontsnapt ons vak na de opeenstapeling van crises – corona, Oekraïne, klimaat, gas, vertrouwen en wat niet meer – ooit nog uit het frame waar ze zelf zo verslaafd aan is?

 

conferentie-1x

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk