Kenniscentrum, Nieuws

Aanmelding Brusseprijs geopend

Journalisten wiens boek in 2008 of 2009 verscheen, kunnen meedingen met de tweejaarlijkse M.J. Brusseprijs. Aan deze prijs voor het beste journalistieke werk is een geldbedrag van 5.000 euro verbonden.

Boeken kunnen uiterlijk 31 december 2009 worden aangemeld door de uitgever, auteur of derden bij het Fonds Bijzondere Journalistieke projecten, initiatiefnemer van de prijs.

In februari 2010 worden de nominaties bekendgemaakt, waarna ongeveer een maand later de feestelijke uitreiking van de M.J. Brusseprijs plaatsvindt.

Juryleden Rudi Wester, Ineke Holtwijk en Stephan Sanders bepalen dit jaar wie de prijs in ontvangst mag nemen.

Eerdere winnaars van de M.J. Brusseprijs waren Jeroen Smit met het Drama Ahold (2006) en Pascal Verbeken met Arm Wallonië (2008).

De M.J. Brusse prijs is vernoemd naar de gelijknamige journalist (1873-1941) die dagelijks reportages en feuilletons schreef voor de NRC.

Voor het juryreglement en overige informatie:
Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten
Korte Leidsedwarsstraat 12
1017 RC Amsterdam
tel: 020-6386295
e-mail: fonds@fondsbjp.nl

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk