Kenniscentrum, Nieuws

‘Verhalende journalistiek verdiept de inhoud’

Nog een maand en dan gaat op 27 november de VVOJ Conferentie 2009 van start. Een van de speciale gasten is Mark Kramer, die op zaterdagmiddag 28 november een masterclass narrative journalism geeft. Vooruitlopend daarop levert hij vast dit betoog (pdf), waarin hij uitlegt waarom volgens hem verhalende journalistiek de inhoud en de impact meer versterkt dan sec de feiten presenteren.
Praat mee op het forum (alleen VVOJ-leden).

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk