Kenniscentrum, Nieuws

‘Verhalende journalistiek verdiept de inhoud’

Nog een maand en dan gaat op 27 november de VVOJ Conferentie 2009 van start. Een van de speciale gasten is Mark Kramer, die op zaterdagmiddag 28 november een masterclass narrative journalism geeft. Vooruitlopend daarop levert hij vast dit betoog (pdf), waarin hij uitlegt waarom volgens hem verhalende journalistiek de inhoud en de impact meer versterkt dan sec de feiten presenteren.
Praat mee op het forum (alleen VVOJ-leden).

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk