Kenniscentrum, Nieuws

‘Verhalende journalistiek verdiept de inhoud’

Nog een maand en dan gaat op 27 november de VVOJ Conferentie 2009 van start. Een van de speciale gasten is Mark Kramer, die op zaterdagmiddag 28 november een masterclass narrative journalism geeft. Vooruitlopend daarop levert hij vast dit betoog (pdf), waarin hij uitlegt waarom volgens hem verhalende journalistiek de inhoud en de impact meer versterkt dan sec de feiten presenteren.
Praat mee op het forum (alleen VVOJ-leden).

Gerelateerde artikelen

Journalisten zijn niet tevreden over de afhandeling van Woo-verzoeken. Het duurt vaak lang, levert soms weinig op, en de communicatie kan volgens hen beter. Veel winst lijkt te halen uit tijdig en open overleg en praktische afspraken tussen Woo-behandelaars en de journalisten.

Dit volgt uit een onderzoek waaraan 256 (onderzoeks)journalisten deelnamen en waarvoor een dialoogtafel met journalisten en Woo-behandelaars van de overheid is georganiseerd.

De Global Investigative Journalism Conference (GIJC) is ‘s werelds grootste bijeenkomst van onderzoeksjournalisten. De conferentie biedt training in tools, workshops en netwerkmogelijkheden. Om de twee jaar wordt er een wereldconferentie georganiseerd. Inmiddels heeft GIJC meer dan 10.000 journalisten uit 140 landen samengebracht.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk