Biografie

Jeroen Smit

Jeroen Smit (1963) is journalist en auteur. Zijn boek De Prooi, blinde trots breekt ABN Amro over de overnamestrijd rondom de inmiddels genationaliseerde bank, was in 2008 een bestseller en is genomineerd voor De Loep 2009 in de categorie tekstproducties.

Jeroen Smit werkt onder meer als publicist en presentator bij BNR en NOVA; eerder was hij hoofdredacteur van FEM/De Week, doceerde aan de Postdoctorale Opleiding Dagbladjournalistiek van de Erasmusuniversiteit Rotterdam en was chef economie bij het Algemeen Dagblad en redacteur bij het Financieele Dagblad. In 2003 verscheen zijn boek Het Drama Ahold.

Jeroen Smit studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Tijdens de conferentie neemt Jeroen Smit deel aan een panelsessie over crisisverslaggeving.

Links:
Website Jeroen Smit
Interview in Vrij Nederland over De Prooi
Interview in De Journalist over De Prooi

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk