Biografie

Miro Lucassen

Freelance journalist Miro Lucassen (1961) is hoofdredacteur van MacFan en schrijft daarnaast voor diverse andere bladen. Ook treedt hij op als moderator van de VVOJ Cafés.

Lucassen studeerde van 1979 tot en met 1982 aan de School voor de Journalistiek in Utrecht en vervulde daarna zijn vervangende dienstplicht bij het tijdschrift Jeugd & samen- leving. Vervolgens werkte hij bij de regionale redacties van Goudsche Courant en Haagsche Courant, waar hij in de eerste helft van de jaren ’90 de tumultueuze politiek versloeg en analyseerde.

Van 1994 tot 1996 was hij hoofdredacteur van de Wegener-uitgave jongerenkrant Primeur.

Hij keerde terug naar de dagbladjournalistiek bij de Amersfoortse Courant en het Utrechts Nieuwsblad, waar hij onderzoekstechnieken probeerde te integreren in de dagelijkse politieke verslaggeverij. In 2006 stapte hij bij het AD Utrechts Nieuwsblad over naar een halve baan op de eindredactie om ruimte te maken voor freelance activiteiten. Medio 2009 besloot hij volledig zelfstandig verder te gaan.

Links:

Persoonlijke website Miro Lucassen
Miluc media
Miro Lucassen op Twitter

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk