Biografie

Hans van Maanen

Hans van Maanen is wetenschapsjournalist. Zijn belangrijkste opdrachtgevers zijn het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, De Volkskrant, het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Daarnaast schrijft hij geregeld voor Natuurwetenschap en Techniek, Quest en het ouderentijdschrift Plusmagazine.

Hans Maanen geeft elk jaar gastcolleges wetenschaps- journalistiek aan de Post-Academische Dagblad Opleiding Journalistiek (PDOJ) aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam, aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Vrije Universiteit in Amsterdam, en meer incidenteel ook aan andere universiteiten en hogescholen.

In 2007 ontving hij de Van Walreeprijs voor medische wetenschapsjournalistiek van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en de NWO Eurekaprijs voor ‘het beste oeuvre op het terrein van de wetenschapscommunicatie’.

Tijdens de conferentie vertelt Hans van Maanen hoe journalisten wetenschappelijk nieuws op waarde moeten schatten.

Links:
Website Hans van Maanen
Encyclopedie van de misvattingen
Hans van Maanen ontvangt Van Walreeprijs

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk