Biografie

Peter Burger

Peter Burger (1961) is als docent en onderzoeker verbonden aan de opleiding Journalistiek en Nieuwe Media van de Universiteit Leiden. Burger, die eerder werkte als freelance wetenschapsjournalist en columnist, houdt zich als onderzoeker bezig met journalistiek bronnengebruik, misdaadnieuws en geruchten.

Hij schreef een adviesboek over aantrekkelijk schrijven (Handboek stijl, met Jaap de Jong, 2e ed. 2009) en diverse boeken over taal en broodjeaapverhalen. Zijn laatste boeken zijn De jacht op de Veluwepoema – Sagen en geruchten uit het moderne leven (2006) en Misdaad in het nieuws – Cijfers en verhalen (met Willem Koetsenruijter, 2008). Hij is een van de begeleiders van het factcheckproject, waarin Leidse studenten de feiten in het nieuws controleren.

Links:
Pagina bij de Universiteit Leiden

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk