Biografie

Synnøve Bakke

Synnøve Bakke (Noorwegen, 1968) is een prijswinnende documentairemaakster die haar carriere begon als productiemanager en coordinator maar sinds 1992 voor de Noorse publieke omroep in Bergen en Trondheim werkt.

In 2008 kreeg Synnøve Bakke de SKUP prijs – de meest prestigieuze prijs voor journalistiek in Noorwegen – voor haar documentaire Dirty Cargo over de Trafigura-industrie. Zij onderzocht waarom mensen in west-Noorwegen ziek werden nadat er een container was geëxplodeerd.

Eerder, in 2005, ontving Bakke dezelfde prijs voor twee andere documentaires, The mercury girls en The mercury children.

Bakke heeft een BA in fotografie aan de Polytechnic of Central London in fotografie, film en video.

Links:
A spreading of toxic gags (The Guardian)

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk