Biografie

Bart van Eldert

Bart van Eldert Bart van Eldert (Amsterdam, 1966) is redacteur bij het Algemeen Dagblad.

Hij coördineerde er de wetenschapsrubriek en schreef nieuws, features en dossiers over vele medisch-wetenschappelijke items zoals de hersenrevolutie, genetica en medicijnen. Ook ruimtevaart, duurzaamheid, energie en klimaat hebben zijn warme belangstelling.

Eerder werkte hij onder meer als chef nieuwsdienst bij het Utrechts Nieuwsblad, leidde hij uitgeverijbrede projecten inclusief marketing en PR en was hij redacteur bij de tv-actualiteitenrubriek en talkshow van de Avro.

Tijdens de conferentie zal Van Eldert optreden als moderator tijdens de workshop Presenteren kun je leren. Daarnaast geeft hij, samen met Marcus Geers, de workshop Creatieve Journalistiek. Van Eldert heeft ruime ervaring met het faciliteren van creatieve sessies op redacties en bij een journalistieke opleiding. Hij is ervan overtuigd dat het gebruik van creatieve technieken op elke redactie tot onderscheidende producties kan leiden.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk