Biografie

Jeroen Trommelen

Jeroen Trommelen (1956) begon zijn loopbaan als journalist bij dagblad De Stem in 1977. In 1979 stapte hij over naar het landelijke dagblad de Volkskrant. Daar heeft hij op bijna alle deelredacties gezeten (behalve de sport…). Van 1992 tot 2000 volgde hij de ontwikkelingen in de voormalige Nederlandse kolonie Suriname. Sinds 2005 is Trommelen fulltime onderzoeksverslaggever. Tot de vele boeken die hij schreef, horen ´Dwars door Suriname’, ‘Handboek Milieu’, ‘Gifpolder Volgermeer’ en ‘Stop de Broeikas’. Samen met journalisten uit andere Europese landen zocht hij de Trafigura-affaire uit. Van 2006 tot begin 2010 was Trommelen bestuurslid van de VVOJ, waaronder ook als voorzitter.

Links:
Jeroen Trommelen op Twitter
LinkedIn profiel
Lessen uit de Trafigura-affaire
Ophef over uitspraak Raad voor de Journalistiek over telefoonopname
Jeroen Trommelen neemt voorzittershamer VVOJ over
Jaarboek 2008: Kwaliteit van ouderenzorg
Europese persprijs rommelt met reglement
Blog Jeroen Schrijft

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk