Kenniscentrum, Nieuws

Vergeten verhalen gezocht

De Dick Scherpenzeel Stichting zoekt naar ‘vergeten verhalen’. De stichting is vooral geïnteresseerd in verhalen uit niet-westerse landen, die nog niet eerder zijn gepubliceerd.

De verhalen in kwestie moeten een bijdrage kunnen leveren aan een betere verdeling van de welvaart in deze landen.

Ideeën kunnen tot 8 december a.s. worden gestuurd aan de stichting. Een jury, die uit deskundige journalisten bestaat, zal de beste voorstellen uitkiezen; de bedenker van de winnende voorstellen krijgen een mini camera. De Stichting zal enkele media vragen om de ideeën uit te werken. Een select aantal verhalen wordt uiteindelijk worden gepubliceerd in de bundel Vergeten Verhalen 2009.

Voor meer informatie: Het vergeten verhaal
Het idee kun je, in maximaal 300 woorden, sturen aan: info@dickscherpenzeelstichting.nl
Deadline: 8 december 2009

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk