Kenniscentrum, Nieuws

Vergeten verhalen gezocht

De Dick Scherpenzeel Stichting zoekt naar ‘vergeten verhalen’. De stichting is vooral geïnteresseerd in verhalen uit niet-westerse landen, die nog niet eerder zijn gepubliceerd.

De verhalen in kwestie moeten een bijdrage kunnen leveren aan een betere verdeling van de welvaart in deze landen.

Ideeën kunnen tot 8 december a.s. worden gestuurd aan de stichting. Een jury, die uit deskundige journalisten bestaat, zal de beste voorstellen uitkiezen; de bedenker van de winnende voorstellen krijgen een mini camera. De Stichting zal enkele media vragen om de ideeën uit te werken. Een select aantal verhalen wordt uiteindelijk worden gepubliceerd in de bundel Vergeten Verhalen 2009.

Voor meer informatie: Het vergeten verhaal
Het idee kun je, in maximaal 300 woorden, sturen aan: info@dickscherpenzeelstichting.nl
Deadline: 8 december 2009

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk