Kenniscentrum, Nieuws

Vergeten verhalen gezocht

De Dick Scherpenzeel Stichting zoekt naar ‘vergeten verhalen’. De stichting is vooral geïnteresseerd in verhalen uit niet-westerse landen, die nog niet eerder zijn gepubliceerd.

De verhalen in kwestie moeten een bijdrage kunnen leveren aan een betere verdeling van de welvaart in deze landen.

Ideeën kunnen tot 8 december a.s. worden gestuurd aan de stichting. Een jury, die uit deskundige journalisten bestaat, zal de beste voorstellen uitkiezen; de bedenker van de winnende voorstellen krijgen een mini camera. De Stichting zal enkele media vragen om de ideeën uit te werken. Een select aantal verhalen wordt uiteindelijk worden gepubliceerd in de bundel Vergeten Verhalen 2009.

Voor meer informatie: Het vergeten verhaal
Het idee kun je, in maximaal 300 woorden, sturen aan: info@dickscherpenzeelstichting.nl
Deadline: 8 december 2009

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk