Biografie

Mark Lee Hunter

Mark Lee Hunter is adjunct-professor aan INSEAD (bij het INSEAD Social Innovation Centre) en een Maître de conferences associé bij het Institut Français de Presse (Université de Paris II). Hij heeft diverse prijzen gewonnen, onder andere van de IRE, voor zijn journalistieke werk én voor zijn studies over journalistiek. Mark is auteur van zes boeken, waaronder recent Story-Based Inquiry: A Manual for Investigative Journalists (UNESCO, 2009).

Mark Lee Hunter is een Amerikaanse onderzoeksjournalist die al meer dan 22 jaar in Frankrijk woont. Hij is een van de meest toonaangevende CAR-trainers in de wereld, met onder meer Reuters en France 3 Télévision als grote ‘klanten’. Met zijn journalistieke werk, zijn boeken en zijn cursussen heeft Hunter prijzen gewonnen van de Investigative Reporters and Editors (IRE) over de Society of Professional Journalists tot National Headliners, Clarion en H.L. Mencken Free Press Awards. Hunter heeft net een nieuwe handleiding uit: Story-Based Inquiry, waarbij het onderzoeksverhaal zelf het uitgangspunt vormt.

Links:
http://markleehunter.free.fr
‘Journalistiek bedrijfsmodel nodig’
Handleiding story-based onderzoek gratis beschikbaar

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk