James Ball is a data journalist working for the Guardian investigations team. He joined the Guardian from Wikileaks, and the Bureau of Investigative Journalism. His expertise lies with finding data and turning them into compelling stories. He knows how to involve the readers through crowd sourcing projects.

Ball was senior verslaggever bij The Grocer, een vakblad voor de voedingsmiddelenindustrie in Groot-Brittannië. Als freelancer schreef hij regelmatig voor The Times, Telegraph, Press Gazette en diverse blogs. Zijn ‘hobbys’, zoals hij het zelf noemt, zijn lastige WOB-verzoeken schrijven en databases plunderen. Hij studeerde filosofie, politiek en economie aan het Trinity College, Oxford, en haalde in 2008 een postgraduaat diploma in onderzoeksjournalistiek aan de City University.

Links: http://www.guardian.co.uk/profile/jamesball