Biografie

Henk van Ess

henkv Henk van Ess is onderzoeksjournalist, internet docent en auteur. Hij is actief met scholing en strategische adviezen voor media & universiteiten in Nederland, Duitsland en Vlaanderen. Van Ess schreef in 2010 “De Google Code”, vertaald in het Frans en Duits en werkt momenteel aan projecten op het vlak van multimedia, visualisatie op het web, crowd sourcing, filtertechnieken voor sociale media en storytelling op het web. Voor het Stimuleringsfonds van de Pers is hij voorzitter van de werkgroep Sociale Media en is hij juryvoorzitter van De Tegel (2011) in de categorie online. Henk is verbonden aan de Hamburg Media School en de ARD ZDF Akademie.

Hij is mede-oprichter van het Europees Centrum voor Computer Assisted Research dat in 2008 werd opgericht en verantwoordelijk was voor de internationaal opgemerkte Wikileaks-zoekmachine Cablesearch.

Henk van Ess geeft onder andere les aan de Universiteit van Amsterdam, de Erasmusuniversiteit van Rotterdam en de Katholieke Hogeschool van Mechelen. Hij is voorzitter van de VVOJ.

Links:
LinkedIn profiel
Henk van Ess op Twitter

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk