Biografie

Arlen Poort

arlen_poort.jpgArlen Poort is sinds 1996 in dienst als redacteur bij de bijlage Thema van NRC Handelsblad. Hij werkt daar ‘graphics-redacteur’. Dit houdt in het nadenken over en verzamelen van informatie die in beeldvorm wordt gepubliceerd. Meestal gaat het om statistische informatie in de vorm van grafieken, kaarten en tabellen. Maar het kunnen ook infographics zijn die de werking van het aidsvirus beschrijven, of de nieuwe verkeersregels.

Poort is direct na zijn afstuderen aan de School voor Journalistiek gaan werken voor de Thema-bijlage. Daarvoor heeft hij stage gelopen bij de economieredactie van NRC Handelsblad, en is hij enkele jaren verslaggever geweest van De Havenloods in de regio Rotterdam.

Links:
LinkedIn profiel

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk