Biografie

Arjan Dasselaar (English)

arjan_dasselaar.jpg Arjan Dasselaar (1975) is a regular contributor to Elsevier, the largest opinion weekly in the Netherlands; quality broadsheet NRC Handelsblad; broadsheet Algemeen Dagblad; business magazine Quote; Internet civil rights magazine Netkwesties.nl; and the Dutch edition of Men’s Health. He is also a columnist for Personal Computer Magazine.

Since late 2004, he has been a member of a research team financed by Dutch public broadcasting service and Internet provider Planet Internet, which exposed death threats of Islamic terrorist suspect Jason W. against the Dutch Prime Minister.

In 2004, Arjan Dasselaar published a manual for Internet research, which has since become compulsory reading material at many Dutch polytechnics and universities. He has taught research methodologies since 2001. He taught at most of the large Dutch publishers such as Reed Business Information, PCM and the Weekbladpers, as well as at the European Parliament in Brussels. He was also involved in projects aimed at increasing journalism skills amongst Arab and Israeli reporters.

Before starting his own company in 2002, he worked for four years as the Internet editor-in-chief and staff reporter at Elsevier. In 2000, he was awarded an honorary distinction in the Dutch ‘Golden Quill’ competition (‘Gouden Pennetje’), an annual prize for promising young journalists, for his articles on information technology.


Links:

http://www.arjandasselaar.nl

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk