Conferentie, Kenniscentrum

Wetenschap voor de deadline

Veel journalisten en redacteuren schrikken toch even als er een bericht uit de wetenschap op hun bureau belandt. Als het nieuws is, is het dan waar? Als het waar is, wat is dan de achtergrond en wat is het belang ervan? Hoe kom je daar snel achter?

In deze workshop zal wetenschapsjournalist Hans van Maanen een aantal handgrepen aanreiken waarmee hijzelf wetenschappelijk nieuws op waarde probeert te schatten en kaf van koren tracht te scheiden. Moderator Maarten Keulemans is eindredacteur van Natuurwetenschap & Techniek, en schrijft columns over wetenschap voor de Volkskrant. Ook hij is een bron van tips en technieken.

Spreker: Hans van Maanen
Moderator: Maarten Keulemans (Natuurwetenschap & Techniek)

Zaterdag 28 november
14.00-15.15
Zaal 2S100

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Hoe komt de journalistiek uit de crisisstand? Ontsnapt ons vak na de opeenstapeling van crises – corona, Oekraïne, klimaat, gas, vertrouwen en wat niet meer – ooit nog uit het frame waar ze zelf zo verslaafd aan is?

 

conferentie-1x

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk