Conferentie, Kenniscentrum

Wetenschap voor de deadline

Veel journalisten en redacteuren schrikken toch even als er een bericht uit de wetenschap op hun bureau belandt. Als het nieuws is, is het dan waar? Als het waar is, wat is dan de achtergrond en wat is het belang ervan? Hoe kom je daar snel achter?

In deze workshop zal wetenschapsjournalist Hans van Maanen een aantal handgrepen aanreiken waarmee hijzelf wetenschappelijk nieuws op waarde probeert te schatten en kaf van koren tracht te scheiden. Moderator Maarten Keulemans is eindredacteur van Natuurwetenschap & Techniek, en schrijft columns over wetenschap voor de Volkskrant. Ook hij is een bron van tips en technieken.

Spreker: Hans van Maanen
Moderator: Maarten Keulemans (Natuurwetenschap & Techniek)

Zaterdag 28 november
14.00-15.15
Zaal 2S100

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

We are organizing an intensive master class on finding, validating and processing footage. Never before has the Washington Post given such an insight into its own methodology.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk