Conferentie, Kenniscentrum

Maak er een verhaal van

Mark Kramer, Amerikaans journalist en goeroe van ‘narrative journalism’, laat zien hoe je een adembenemend verhaal maakt of een uitzending zonder zapmomenten.  Hoe zet je je onderzoek om in een goed verhaal of programma?

Voorproefje van de masterclass van zaterdag. Kramer leert journalisten zintuigen te gebruiken, anders notities te maken en verteller te worden.

Spreker: Mark Kramer
Moderator: Anja Vink
Voertaal: Engels

Vrijdag 27 november
14.00-15.15
Zaal 2S240

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

conferentie-1x

Eind 2013 ontvangt de gemeenteraad van Birmingham, Engeland – een merkwaardige anonieme brief waarin melding wordt gemaakt van een complot van Islamisten om openbare scholen in een achterstandswijk over te nemen. Het geheime plan had de codenaam Operation Trojan Horse. De brief wordt intern snel ontmaskerd als nep, maar veroorzaakt toch landelijke paniek als die in maart 2014 lekt naar de pers. Anekdotes over leerkrachten die Salafistische gedachten in de hoofden van hun leerlingen pompen en hun vrouwelijke collega’s discrimineren, buitelen over elkaar heen in de media.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk