Conferentie, Kenniscentrum

Presenteren kun je leren

Informatie verzamelen is je vak.  Diezelfde informatie moet je wel zo presenteren dat je productie wordt bekeken en gelezen. Inhoud kan niet zonder vorm.   Deze workshop geeft  je concrete tips en technieken om kijker en lezer te verleiden. Je leert denken in toegankelijke tekstuele vormen, in aantrekkelijk beeld en graphics en hoe je de vormgeving van je research vanaf de start al onderdeel maakt van je productieproces.

Mick Peet is art director bij het Financieele Dagblad, met een schat aan ervaring in het aantrekkelijk presenteren van materiaal dat op voorhand vaak als ‘droog’ wordt gezien. Peet is verantwoordelijk voor de ‘look and feel’ van het FD. Robert van Tellingen is eigenaar van Charachter Media, en won dit jaar (samen met Channah Durlacher) De Tegel met zijn verhaal over de arrestatie van Radovan Karadzic (uitgezonden in EenVandaag). Van Tellingen werkt ook voor commerciële opdrachtgevers, en kijkt dus verder dan het puur-journalistieke vakgebied, met verrassende resultaten en inzichten.

Met:  Mick Peet (Het Financieele Dagblad) en Robert van Tellingen (Character Media)
Moderator: Bart van Eldert (AD)

Zaterdag 28 november
9.00-10.15
Zaal 3, 2S100

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

conferentie-1x

Eind 2013 ontvangt de gemeenteraad van Birmingham, Engeland – een merkwaardige anonieme brief waarin melding wordt gemaakt van een complot van Islamisten om openbare scholen in een achterstandswijk over te nemen. Het geheime plan had de codenaam Operation Trojan Horse. De brief wordt intern snel ontmaskerd als nep, maar veroorzaakt toch landelijke paniek als die in maart 2014 lekt naar de pers. Anekdotes over leerkrachten die Salafistische gedachten in de hoofden van hun leerlingen pompen en hun vrouwelijke collega’s discrimineren, buitelen over elkaar heen in de media.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk