Conferentie, Kenniscentrum

Presenteren kun je leren

Informatie verzamelen is je vak.  Diezelfde informatie moet je wel zo presenteren dat je productie wordt bekeken en gelezen. Inhoud kan niet zonder vorm.   Deze workshop geeft  je concrete tips en technieken om kijker en lezer te verleiden. Je leert denken in toegankelijke tekstuele vormen, in aantrekkelijk beeld en graphics en hoe je de vormgeving van je research vanaf de start al onderdeel maakt van je productieproces.

Mick Peet is art director bij het Financieele Dagblad, met een schat aan ervaring in het aantrekkelijk presenteren van materiaal dat op voorhand vaak als ‘droog’ wordt gezien. Peet is verantwoordelijk voor de ‘look and feel’ van het FD. Robert van Tellingen is eigenaar van Charachter Media, en won dit jaar (samen met Channah Durlacher) De Tegel met zijn verhaal over de arrestatie van Radovan Karadzic (uitgezonden in EenVandaag). Van Tellingen werkt ook voor commerciële opdrachtgevers, en kijkt dus verder dan het puur-journalistieke vakgebied, met verrassende resultaten en inzichten.

Met:  Mick Peet (Het Financieele Dagblad) en Robert van Tellingen (Character Media)
Moderator: Bart van Eldert (AD)

Zaterdag 28 november
9.00-10.15
Zaal 3, 2S100

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

We are organizing an intensive master class on finding, validating and processing footage. Never before has the Washington Post given such an insight into its own methodology.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk