Conferentie

Locaties en transport

De VVOJ Conferentie 2009 wordt gehouden op verschillende locaties in Utrecht. De trainingen en panel sessies vinden allemaal plaats op de faculteit Communicatie en Journalistiek van de Hogeschool Utrecht, op de Uithof. Ontvangst en openingsspeeches op vrijdagochtend zijn in het Academiegebouw, de receptie is in het Stadhuis en het diner in de Geertekerk. Daar zal ook De Loep worden uitgereikt.

Het Academiegebouw
Domplein 29
3512 JE Utrecht

Het Academiegebouw is bereikbaar vanaf NS Utrecht Centraal Station met buslijn 2 Museumkwartier (uitstappen halte Domplein).
Grotere kaart weergeven

Hogeschool Utrecht
Faculteit Communicatie en Journalistiek
Padualaan 99
3584 CH Utrecht

De Hogeschool Utrecht is vanaf NS Utrecht Centraal Station rechtstreeks bereikbaar met buslijnen 11 en 12 Uithof (uitstappen halte Padualaan).
Op vrijdagochtend zal om 12.30 uur vanaf het Academiegebouw voor speciaal gereserveerd busvervoer naar de Hogeschool gezorgd worden.
Grotere kaart weergeven

Stadhuis
Korte Minrebroederstraat 2
3512 GG Utrecht

Het Stadhuis is vanaf de Hogeschool Utrecht te bereiken met buslijn 11 Centraal Station, uitstappen halte Neude, via Oudegracht naar het Stadhuisplein lopen (5 min lopen). Of met lijn 11, overstappen op lijn 2 Museumkwartier bij halte Janskerkhof, uitstappen bij halte Domplein en (onder de Dom door) via Servetstraat en Oudegracht naar Stadhuisplein lopen (2 min lopen).
Grotere kaart weergeven

Geertekerk
Geertekerkhof 23
3511 XC Utrecht

De Geertekerk is lopend bereikbaar vanaf het Stadhuis, via Oudegracht en door het singelpark langs de Catharijnesingel (10 minuten lopen).
Grotere kaart weergeven


Algemene informatie over het Nederlands busvervoer:

Voor degenen die weinig (of nooit) het Nederland openbaar vervoer gebruiken: u kunt losse ‘strippenkaartjes’ kopen in de bussen (geldig voor één rit koopt u voor €1,60 een 2-strippenkaartje naar het Academiegebouw, en voor €2,40 een 3-strippenkaartje naar de Hogeschool Utrecht). Maar u kunt ook op Utrecht Centraal Station één kaart met meerdere strippen kopen, zodat u niet steeds een apart kaartje hoeft te kopen (goedkoper en sneller, uw ‘strippenkaart’  wordt steeds in de bus zelf afgestempeld).
Voor het maximaal aantal ritten dat u tijdens de conferentie maakt (op vrijdag: 2 strippen naar het Domplein, 3 terug van de Hogeschool naar het Stadhuis, en op zaterdag 2 maal 3 strippen heen en terug naar de Hogeschool), is een 15-strippenkaart van € 7,60 ruim voldoende, maar bereken even hoeveel strippen u nodig hebt en of u daarmee voordeliger uit bent.
Kijk hier voor meer uitleg over het strippenkaart-systeem.

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk