Conferentie, Kenniscentrum

Het geheim van FEM in de Icesave-affaire

Toen iedereen nog enthousiast was over een procentje rente méér bij internetbank Icesave, waarschuwde journalist Walter Devenijns in FEM dat de bank ongezond was en het IJslandse garantiefonds geen cent had om op terug te vallen. ‘IJslandse twijfels’ verscheen ruim drie maanden voordat de bank viel. Devenijns (1960) baseerde zich op gezond verstand en openbare bronnen. Zijn serie werd in 2009 genomineerd voor De Tegel.

Met: Walter Devenijns (FEM)
Moderator: Piet Depuydt (NRC Handelsblad)

Vrijdag 27 november
14.00-15.15
Zaal 2S100

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Hoe komt de journalistiek uit de crisisstand? Ontsnapt ons vak na de opeenstapeling van crises – corona, Oekraïne, klimaat, gas, vertrouwen en wat niet meer – ooit nog uit het frame waar ze zelf zo verslaafd aan is?

 

conferentie-1x

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk