Conferentie, Kenniscentrum

Creatieve journalistiek

Onderwerpen bedenken hoort bij onze dagelijkse routine.  Voor onderscheidende en originele items moet je jouw eigen creativiteit ruim baan leren geven.  Tijdens deze zeer praktische training maak je kennis met creatieve attitudes, vaardigheden en technieken om die speciale onderwerpen en invalshoeken te bedenken. Zowel individueel als in een groep. Na een korte intro over de creatieve methodieken passen we tijdens de extra lange workshop (want gewerkt wordt er!) enkele technieken toe op jouw concrete journalistieke praktijk. Zo ervaar je zelf hoe creatieve journalistiek werkt en hoe  je er zelf –alleen of met een collega – meteen mee aan de slag kunt.

Begeleiding: Marcus Geers en Bart van Eldert (AD)

Vrijdag 27 november
14.00-15.15 & 15.45-17.00
Zaal 2S228

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

We are organizing an intensive master class on finding, validating and processing footage. Never before has the Washington Post given such an insight into its own methodology.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk