Conferentie, Kenniscentrum

Creatieve journalistiek

Onderwerpen bedenken hoort bij onze dagelijkse routine.  Voor onderscheidende en originele items moet je jouw eigen creativiteit ruim baan leren geven.  Tijdens deze zeer praktische training maak je kennis met creatieve attitudes, vaardigheden en technieken om die speciale onderwerpen en invalshoeken te bedenken. Zowel individueel als in een groep. Na een korte intro over de creatieve methodieken passen we tijdens de extra lange workshop (want gewerkt wordt er!) enkele technieken toe op jouw concrete journalistieke praktijk. Zo ervaar je zelf hoe creatieve journalistiek werkt en hoe  je er zelf –alleen of met een collega – meteen mee aan de slag kunt.

Begeleiding: Marcus Geers en Bart van Eldert (AD)

Vrijdag 27 november
14.00-15.15 & 15.45-17.00
Zaal 2S228

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Hoe komt de journalistiek uit de crisisstand? Ontsnapt ons vak na de opeenstapeling van crises – corona, Oekraïne, klimaat, gas, vertrouwen en wat niet meer – ooit nog uit het frame waar ze zelf zo verslaafd aan is?

 

conferentie-1x

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk