Conferentie, Kenniscentrum

Cijfers: Access Bootcamp 1 en 2

Ongelooflijk veel nieuws zit verscholen in databases, deels op internet. Maar hoe krijg je het er uit? Leer primeurs maken met Access.

Want als je weet hoe je tabellen met data kunt analyseren, gaat er een wereld voor je open! Leer de beginselen van het eenvoudigste hulpmiddel dat daarvoor bestaat: Microsoft Access. De basisbeginselen in sessie 1, verder werken (en genieten!) in sessie 2.

Access bootcamp delen 1 en 2 zijn opgezet als één cursus van twee keer vijf kwartier. Het wordt afgeraden om zonder de eerste sessie de tweede sessie bij te wonen.

Met: James Ball en Luuk Sengers

Zaterdag 28 november
9.00-10.15 & 10.45-12.00
Computer 4, 3B110

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

conferentie-1x

Eind 2013 ontvangt de gemeenteraad van Birmingham, Engeland – een merkwaardige anonieme brief waarin melding wordt gemaakt van een complot van Islamisten om openbare scholen in een achterstandswijk over te nemen. Het geheime plan had de codenaam Operation Trojan Horse. De brief wordt intern snel ontmaskerd als nep, maar veroorzaakt toch landelijke paniek als die in maart 2014 lekt naar de pers. Anekdotes over leerkrachten die Salafistische gedachten in de hoofden van hun leerlingen pompen en hun vrouwelijke collega’s discrimineren, buitelen over elkaar heen in de media.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk