Conferentie, Kenniscentrum

Burn-out bij journalisten: probleem en remedies

Meer persitems maken met minder mensen, iemand betaalt de tol. Journalisten lopen meer dan andere beroepsgroepen risico op burn-out. Hoe erg is het probleem bij journalisten? Wat zijn mogelijke oorzaken? En hoe kunnen we burn-out voorkomen? Lector-journaliste Marleen Teugels, sociologe-onderzoekster Conny Vercaigne  (beiden Arteveldehogeschool) en professor in de medische en gezondheidspsychologie Elke Van Hoof (Vrije Universiteit Brussel, Kankercentrum) leggen de vinger op de wonde.

Met: Marleen Teugels, Conny Vercaigne, Elke Van Hoof

Zaterdag 28 november
9.00-10.15
Zaal 2S240

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Hoe komt de journalistiek uit de crisisstand? Ontsnapt ons vak na de opeenstapeling van crises – corona, Oekraïne, klimaat, gas, vertrouwen en wat niet meer – ooit nog uit het frame waar ze zelf zo verslaafd aan is?

 

conferentie-1x

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk