Cafe, Nieuws

Sociale netwerken: traditioneel gereedschap ‘on steroids’

“Traditional tools of journalism on steroids”, noemt Keith Woods van The Poynter Institute sociale netwerken als Facebook en Twitter in een artikel vol voorbeelden op de website van Editor & Publisher. Handig gereedschap, maar, zo klinkt het in koor: verifiëren van informatie is niet alleen cruciaal, maar soms ook erg lastig. In maart hield de VVOJ een Café over het thema.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk