Cafe, Nieuws

Sociale netwerken: traditioneel gereedschap ‘on steroids’

“Traditional tools of journalism on steroids”, noemt Keith Woods van The Poynter Institute sociale netwerken als Facebook en Twitter in een artikel vol voorbeelden op de website van Editor & Publisher. Handig gereedschap, maar, zo klinkt het in koor: verifiëren van informatie is niet alleen cruciaal, maar soms ook erg lastig. In maart hield de VVOJ een Café over het thema.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk