Cafe, Nieuws

Sociale netwerken: traditioneel gereedschap ‘on steroids’

“Traditional tools of journalism on steroids”, noemt Keith Woods van The Poynter Institute sociale netwerken als Facebook en Twitter in een artikel vol voorbeelden op de website van Editor & Publisher. Handig gereedschap, maar, zo klinkt het in koor: verifiëren van informatie is niet alleen cruciaal, maar soms ook erg lastig. In maart hield de VVOJ een Café over het thema.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk