Kenniscentrum, Nieuws

Nieuw expertisecentrum journalistiek

Er komt een nieuw Expertisecentrum voor de Journalistiek. Uitgeversfamilie Sijthoff, de Universiteit van Amsterdam en een aantal andere partners werken aan de oprichting van het nieuwe centrum dat zich zal afficheren als een zogeheten post-graduate instituut.

Het nieuwe centrum, dat cursussen, seminars en master classes gaat organiseren, wil journalisten helpen hun kennis te verscherpen en hun vaardigheden te verdiepen.

Daarnaast wil het centrum het debat over de journalistiek stimuleren, aansluitend bij het in 2005 genomen initiatief van De Nieuwe Reporter, eveneens een idee van de afdeling Mediastudies van de Universiteit van Amsterdam.

Het eerste seminar van het nieuwe centrum gaat in oktober van start en heeft als onderwerp de financiering van de gezondheidszorg. Doel van het seminar, dat bestaat uit zes bijeenkomsten verdeeld over drie dagen, is om journalisten een beter inzicht geven aan de financiële aspecten van de gezondheidszorg en de problemen bij het beheersen van de zorgkosten.

Journalisten die deelnemen aan het seminar leren de complexe financiële materie te doorgronden, zodat zij die in toegankelijke, nieuwswaardige berichtgeving kunnen vertalen, aldus Theo van Stegeren, ad interim directeur van het expertisecentrum.

Het seminar wordt geleid door docenten David Voetelink (partner en voorzitter KPMG Gezondheidszorg), Hugo Keuzenkamp (directeur van het Westfries Gasthuis) en Jet Bruinsma (journalist gezondheidszorg voor de Volkskrant)

Er kunnen in totaal 16 journalisten aan de cursus deelnemen. Na afloop krijgen de deelnemers een getuigschrift.

Data:
Dinsdag 27 oktober 2009:
14:30-17:45 uur (H. Keuzenkamp, J. Bruinsma)
19:00-21:30 uur (H. Keuzenkamp, J. Bruinsma)

Woensdag 28 oktober 2009:
14:30-17:45 uur
19:00-21:30 uur (D. Voetelink, J. Bruinsma)

Dinsdag 12 januari 2010: (bespreking opdrachten)
14:30:17:45 uur (J. Bruinsma),
19:00:21:30 uur (H. Keuzenkamp, J. Bruinsma)

Kosten: € 695,- per persoon (inclusief 3x de avondmaaltijd)

Voor meer informatie: info@expertisecentrumjournalistiek.nl, of http://www.expertisecentrumjournalistiek.nl (in ontwikkeling)

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk