Conferentie, Nieuws

Statistieken te precies voor de werkelijkheid

The Numbers Guy, de rubriek van de Wall Street Journal waarin statistieken worden ontrafeld, richt zijn pijlen deze keer op té precieze cijfers. Inwoners van een land tot op de laatste nauwkeurig? Benzineverbruik van auto’s tot vier cijfers achter de komma? Veronderstelde nauwkeurigheid suggereert soms meer betrouwbaarheid dan het waarmaakt, aldus de column.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk