Conferentie, Nieuws

Statistieken te precies voor de werkelijkheid

The Numbers Guy, de rubriek van de Wall Street Journal waarin statistieken worden ontrafeld, richt zijn pijlen deze keer op té precieze cijfers. Inwoners van een land tot op de laatste nauwkeurig? Benzineverbruik van auto’s tot vier cijfers achter de komma? Veronderstelde nauwkeurigheid suggereert soms meer betrouwbaarheid dan het waarmaakt, aldus de column.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk