Conferentie, Nieuws

Statistieken te precies voor de werkelijkheid

The Numbers Guy, de rubriek van de Wall Street Journal waarin statistieken worden ontrafeld, richt zijn pijlen deze keer op té precieze cijfers. Inwoners van een land tot op de laatste nauwkeurig? Benzineverbruik van auto’s tot vier cijfers achter de komma? Veronderstelde nauwkeurigheid suggereert soms meer betrouwbaarheid dan het waarmaakt, aldus de column.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk