Kenniscentrum, Nieuws

Lezers vinden met Facebook en Twitter

De moord op een jonge vrouw is belangrijk nieuws voor de redactie van de Tallahassee Democrat in de Amerikaanse staat Florida. Maar hoe breng je je journalistieke onderzoek onder de aandacht van een jong publiek dat geen kranten koopt? Via de website, en via sociale netwerken als Facebook en Twitter. In dit artikel legt de redactie uit wat dat opleverde.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk