Kenniscentrum, Nieuws

Lezers vinden met Facebook en Twitter

De moord op een jonge vrouw is belangrijk nieuws voor de redactie van de Tallahassee Democrat in de Amerikaanse staat Florida. Maar hoe breng je je journalistieke onderzoek onder de aandacht van een jong publiek dat geen kranten koopt? Via de website, en via sociale netwerken als Facebook en Twitter. In dit artikel legt de redactie uit wat dat opleverde.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk