Conferentie, Nieuws

Langere termijn vroegboekkorting ‘Utrecht’

VVOJ-leden kunnen twee weken langer gebruik maken van de vroegboekkorting voor de jaarlijkse conferentie die op 27 en 28 november in Utrecht plaatsvindt. Wie zich uiterlijk op 15 augustus aanmeldt kan voor het zeer aantrekkelijke tarief van € 165,- meedoen aan het grootste evenement van de onderzoeksjournalistiek in Vlaanderen en Nederland

De vroegboekkorting is geldig tot en met 15 augustus. Wie zich daarna aanmeldt, betaalt € 195,-

Het studententarief is ongewijzigd € 99,-

Niet-leden betalen € 390,-

Het thema van de conferentie, die op vrijdag 27 en zaterdag 28 november 2009 in Utrecht plaatsvindt, is ‘meer met minder’, oftewel: hoe doe je in economisch moeilijke tijden juist méér met journalistiek onderzoek?

Aan het programma wordt hard gewerkt, maar een kleine tip van de sluier kunnen we al oplichten.

Verscheidene trainingen zullen zich richten op de kunst van het aantekenen maken, het snellezen en het verwerken van grote hoeveelheden tekst en documenten.

Mark Hunter – bekend van eerdere conferenties – zal het onder andere hebben over hoe je van een ingewikkeld en op het eerste oog droog onderzoek toch een aantrekkelijk, makkelijk weglezend verhaal maakt.

Wie zijn compter- en internetvaardigheden wil verbeteren, mag de internet- en computertrainingen absoluut niet overslaan. Tijdens twee intensieve cursussen die elk uit meerdere onderdelen bestaan, leren deelnemers hoe ze gerichter en sneller informatie kunnen vinden op het internet.

On-line sociale netwerken en de programma’s Excel en Access komen eveneens aan de orde.

Mike Schrenk vertelt tijdens zijn training hoe je met iMacros allerlei handelingen van het zoeken op internet kunt automatiseren; Marcus Geers komt opnieuw onze creativiteit opkrikken.

Van geheel andere aard is het speciale panel dat zich richt op ‘activistische’ onderzoekjournalistiek. Wat moeten we bijvoorbeeld met de slaafvrije chocola van de Keuringsdienst van Waarde (Tony Chocolonely) en Landroof van de VPRO?

Het panel zal zich afvragen waar de grenzen van en onderzoeksjournalistiek liggen: gaat het slechts over verslag doen – of heb je als journalist ook de verantwoording om in te grijpen?

Gillian Tett zal in haar toespraak vertellen over haar spraakmakende boek Fool’s Gold dat de verslaggeving rondom de kredietcrisis nader onder de loep neemt.

Tevens komen er speciale workshops over onderzoeksjournalistiek in de regionale media en bij vakbladen.

Naast bovengenoemde mensen komen in ieder geval de volgende sprekers: Ulf Gruener, Brenno de Winter, James Ball, Dick van Eijk, Luuk Sengers, Henk van Ess, Arlen Poort en Michael Opgenhaffen.

Let op de inschrijvingsvoorwaarden: Annuleren kan tot uiterlijk 6 weken vóór de conferentie gratis. Van 6 tot 2 weken voor de conferentie betaal je 50 procent van de kosten. Vanaf 2 weken voor de conferentie is annuleren niet meer mogelijk. Je kan wel altijd een ander in jouw plaats laten gaan (graag vooraf overleg met secretariaat@vvoj.org of +31 30 – 219 30 11).

Bij annuleren wordt 25 euro administratiekosten in rekening gebracht.

Indien redacties met een grotere groep (minimaal 5 deelnemers) wensen te komen: informeer naar aantrekkelijke groepskorting!

Om in te schrijven kunt u hier klikken. Meer informatie leest u hier.

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk