Kenniscentrum, Nieuws, VVOJ Jongeren

Nationale winnaars Europese Prijs Jonge Journalisten

Freelance journalist Bram Peeters heeft met zijn artikel ‘De Bloemenbrug is dicht‘ (pdf), gepubliceerd in De Pers, als Nederlandse winnaar de Europese Prijs voor Jonge Journalisten 2009 gewonnen. Het artikel is onderdeel van een reisserie langs de oostgrenzen van Europa. In België won Nico Schoofs met het artikel ‘Roemenië calling’. Thema van de prijs was de uitbreiding van de Europese Unie.  In alle 35 deelnemende landen kozenjury’s een nationale winnaar.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk