Kenniscentrum, Nieuws, VVOJ Jongeren

Nationale winnaars Europese Prijs Jonge Journalisten

Freelance journalist Bram Peeters heeft met zijn artikel ‘De Bloemenbrug is dicht‘ (pdf), gepubliceerd in De Pers, als Nederlandse winnaar de Europese Prijs voor Jonge Journalisten 2009 gewonnen. Het artikel is onderdeel van een reisserie langs de oostgrenzen van Europa. In België won Nico Schoofs met het artikel ‘Roemenië calling’. Thema van de prijs was de uitbreiding van de Europese Unie.  In alle 35 deelnemende landen kozenjury’s een nationale winnaar.

Gerelateerde artikelen

cafe

Alle startende, jonge en aspirant-onderzoeksjournalisten opgelet! Donderdag 20 juni zal er weer een VVOJ Start Café plaatsvinden.

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk