Kenniscentrum, Nieuws

Europese visserij-subsidies in kaart gebracht

Een volgende stap in een serie omvangrijke, internationale onderzoeken naar geldstromen in de Europese Unie: de website Fishsubsidy.org brengt de EU-subsidies voor visserij in kaart. Tegelijkertijd is de vermaarde Farmsubsidy-site, over landbouwsubsidies, vernieuwd. Followthemoney.eu is de overkoepelende website van de onderzoekers.

Gerelateerde artikelen

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk