Kenniscentrum, Nieuws

Prijzen luchtvaartjournalistiek

Journalisten die zich bezighouden met de luchtvaart en met name de duurzame luchtvaart, worden uitgenodigd om hun werk in te sturen voor een persprijs van het Platform Duurzame Luchtvaart (PDL).

Alle Nederlandstalige publicaties, producties of een samenhangende reeks van publicaties of producties die in de 24 maanden voorafgaande aan 1 augustus 2009 zijn verschenen, komen in aanmerking voor de prijs.

Het werk, bedoeld voor een breed publiek, moet de Nederlandse luchtvaart tot onderwerp hebben. Het moet tevens aandacht besteden aan samenhangende beleidspolitieke, maatschappelijke dan wel duurzame kwesties.

Journalisten of derden kunnen het werk tot en met 31 juli 2009 insturen.

De prijs wordt op 12 oktober 2009 uitgereikt tijdens het jaarlijkse Schipholdiner van het Platform.

De persprijs voor de duurzame luchtvaart werd in 2008 gewonnen door Ramses Reijerman (Algemeen Dagblad). Andere winnaars waren Richard Mooyman (2007, Haarlems Dagblad), Arjen Schreuder (2006, NRC Handelsblad), Alexander Bakker (2005, Algemeen Dagblad/Rotterdams Dagblad) en Arnold Burlage (2004, Telegraaf).

De jury wordt voorgezeten door Joop Daalmeijer (algemeen directeur NPS). Overige juryleden zijn Hankie van Baasbank (algemeen directeur Kamer van Koophandel Amsterdam), Jan Cocheret (gezagvoerder B777 bij Emirates en vice-voorzitter van het PDL) en Peter Legro (oud-president CEO Transavia Airlines).

Het volledige reglement is op te vragen bij het PDL of te downloaden via de website van de organisatie.

Het Platform Duurzame Luchtvaart, voorheen Platform Nederlandse Luchtvaart (PNL), is een Nederlandse stichting die in 1998 is opgericht als onafhankelijke maatschappelijke organisatie, uit een burgerinitiatief van mensen die zich zorgen maakten over de luchtvaartdiscussie in Nederland.

In 2001 heeft het PDL de bijzondere leerstoel ‘Toegepaste Psychologie van Geluidhinder’ aan de Rijksuniversiteit Leiden ingesteld. Prof. dr. Pieter Jan Stallen bekleedt de leerstoel. Onder zijn leiding wordt onderzoek gedaan naar effectieve maatregelen in de aanpak van geluidshinder.

Meer informatie:
Mike Heijstee of Joyce Fekkes
Platform Duurzame Luchtvaart
Pelikaanweg 50
8218 PG Lelystad
Tel: 0320-284234
Fax: 0320-288125
e-mail: info@duurzameluchtvaart.nl
Internet: www.duurzameluchtvaart.nl

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk