Kenniscentrum, Nieuws, Woo

Rechter: Notulen Irak-oorlog hoeven niet naar RTL Nieuws

De notulen van de ministerraad over de Nederlandse steun aan de inval in Irak zijn RTL Nieuws terecht onthouden. Dat oordeelt de Amsterdamse rechtbank. RTL had een procedure aangespannen, nadat bij een wob-verzoek de documenten waren geweigerd. De rechter stelt onder meer dat er ‘persoonlijke beleidsopvattingen’ in staan. In juni hield de VVOJ een Café over de Irak-oorlog.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk