Kenniscentrum, Nieuws

Global Investigative Journalism Conferentie in Geneve

De eerstvolgende Global Investigative Journalism Conference vindt plaats in het Zwitserse Geneve van 22 tot 25 april 2010. Dit maakte het het Netwerk voor Internationale Onderzoeksjournalistiek (NIO) bekend.

Aan het definitieve programma wordt nog gewerkt, en journalisten wereldwijd wordt verzocht om vooral ideeën voor paneldiscussies of presentaties in te sturen.

Een voorlopig programma kan worden bekeken op de website Geneve 2010, waar journalisten zich vanaf oktober 2009 ook kunnen aanmelden voor de conferentie.

Zoals gebruikelijk zullen er vroegboekkortingen, studententarieven en andere speciale financiële tegemoetkomingen zijn, zoals beurzen voor journalisten uit ontwikkelingslanden.

De Global Investigative Journalism Conference vindt iedere twee jaar plaats.

Lees alles over de vorige conferentie, in het Noorse Lillehammer in 2008 op de website Lillehammer 2008

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk