Kenniscentrum, Nieuws

Global Investigative Journalism Conferentie in Geneve

De eerstvolgende Global Investigative Journalism Conference vindt plaats in het Zwitserse Geneve van 22 tot 25 april 2010. Dit maakte het het Netwerk voor Internationale Onderzoeksjournalistiek (NIO) bekend.

Aan het definitieve programma wordt nog gewerkt, en journalisten wereldwijd wordt verzocht om vooral ideeën voor paneldiscussies of presentaties in te sturen.

Een voorlopig programma kan worden bekeken op de website Geneve 2010, waar journalisten zich vanaf oktober 2009 ook kunnen aanmelden voor de conferentie.

Zoals gebruikelijk zullen er vroegboekkortingen, studententarieven en andere speciale financiële tegemoetkomingen zijn, zoals beurzen voor journalisten uit ontwikkelingslanden.

De Global Investigative Journalism Conference vindt iedere twee jaar plaats.

Lees alles over de vorige conferentie, in het Noorse Lillehammer in 2008 op de website Lillehammer 2008

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk