Conferentie, Nieuws

Utrecht biedt VVOJ receptie aan

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht biedt de deelnemers aan de VVOJ-conferentie in Utrecht dit najaar een speciale receptie aan. De receptie zal plaatsvinden in het Stadhuis van Utrecht, waar de burgemeester een persoonlijk welkomswoord zal uitspreken.

De jaarlijkse conferentie van de VVOJ vindt dit jaar plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 november 2009 in de Domstad van Nederland, Utrecht.

Enkele honderden onderzoeksjournalisten komen samen om te praten over het thema ‘meer met minder’, oftewel: hoe doe je in economisch moeilijke tijden juist méér met journalistiek onderzoek?

Voor meer informatie en de inschrijving voor de conferentie kunt u hier klikken.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk