Conferentie, Nieuws

Utrecht biedt VVOJ receptie aan

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht biedt de deelnemers aan de VVOJ-conferentie in Utrecht dit najaar een speciale receptie aan. De receptie zal plaatsvinden in het Stadhuis van Utrecht, waar de burgemeester een persoonlijk welkomswoord zal uitspreken.

De jaarlijkse conferentie van de VVOJ vindt dit jaar plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 november 2009 in de Domstad van Nederland, Utrecht.

Enkele honderden onderzoeksjournalisten komen samen om te praten over het thema ‘meer met minder’, oftewel: hoe doe je in economisch moeilijke tijden juist méér met journalistiek onderzoek?

Voor meer informatie en de inschrijving voor de conferentie kunt u hier klikken.

Gerelateerde artikelen

Journalisten zijn niet tevreden over de afhandeling van Woo-verzoeken. Het duurt vaak lang, levert soms weinig op, en de communicatie kan volgens hen beter. Veel winst lijkt te halen uit tijdig en open overleg en praktische afspraken tussen Woo-behandelaars en de journalisten.

Dit volgt uit een onderzoek waaraan 256 (onderzoeks)journalisten deelnamen en waarvoor een dialoogtafel met journalisten en Woo-behandelaars van de overheid is georganiseerd.

De Global Investigative Journalism Conference (GIJC) is ‘s werelds grootste bijeenkomst van onderzoeksjournalisten. De conferentie biedt training in tools, workshops en netwerkmogelijkheden. Om de twee jaar wordt er een wereldconferentie georganiseerd. Inmiddels heeft GIJC meer dan 10.000 journalisten uit 140 landen samengebracht.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk