Kenniscentrum, Nieuws, Woo

“In Nederland wordt nagenoeg niet gewobt”

Er wordt in Nederland maar weinig gebruik gemaakt van de Wet Openbaarheid van Bestuur (wob), aldus it-journalist Brenno de Winter in een interview bij de Nieuwe Reporter. De Winter zit gemeenten met wob-verzoeken achter de broek over het gebruik van openbronsoftware en open standaarden. Onlangs was er een benefietavond om geld in te zamelen voor wob-kosten.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk