Kenniscentrum, Nieuws

Webwijzer statistische databases uitgebreid

Op 2, 6 en 8 juli vinden er bij het CBS in Den Haag speciale thema-avonden plaats, waarbij dieper zal worden ingegaan op het werken met Statline naar aanleiding van het VVOJ Café bij het CBS op 22 april. De VVOJ Webwijzer over statistisch onderzoek is daarom uitgebreid met nieuwe links naar internationale databases.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk